Côte à l’os gegaard op cederhouten plank met een rode salsa

INGREDIËNTEN

  • 1 Côte à l’os

  • 1 rode paprika

  • 2 tomaten

  • 1 stuk selder

  • peper

  • zout

  • olijfolie

  • paar takjes krulpeterselie

TIGER FIRE ACCESSOIRES

Cederhouten plank

ACC 3

Honey grill rooster

ACC 9.1

Voorbereiding

Start de TiGER FiRE door een klein vuur te maken van bv. eik & beuk. Maak een piramidevorm. Voeg geleidelijk aan grotere blokken hout toe aan de piramide. 

Wrijf de bakplaat in met olie. Gebruik bij voorkeur arachideolie.

Als het vuur in de TiGER FiRE goed brandt, duurt het nog ongeveer 20 à 30 minuten alvorens de maximale kooktemperatuur wordt bereikt. Plaats daarna het honey grill rooster op de BBQ zodat deze ook op temperatuur kan komen.

Bereidingswijze

Leg de côte à l’os uit de koeling en kruid met zout langs beide kanten. Laat deze rustig op kamertemperatuur komen.

Snij vervolgens de tomaten doormidden, de paprika in 4 stukken (zonder de zaadlijsten) en de selder doormidden. Besprenkel deze met wat olijfolie en grill deze op de plancha of op het honey grill rooster tot ze gaar zijn. TIP: grill je deze boven het vuur op het honey grill rooster, zal dit een extra rooksmaak geven. Zodra ze gaar zijn, laat ze even afkoelen en versnij ze tot kleine blokjes. Voeg alles samen en werk op met olijfolie, peper en zout naar smaak.

Als onze côte à l’os op kamertemperatuur is gekomen, wrijven we deze in met wat olijfolie. Vervolgens gaan we het vlees korsten op de BBQ. Dit kan op de plancha of op het honey grill rooster. TIP: grill je deze boven het vuur op het honey grill rooster, zal dit een extra rooksmaak geven. Reken 2 à 3 minuten per zijde. Zodra het vlees mooi gekorst is, laten we deze indirect verder garen op de plancha op de cederhouten plank. Dit zal een extra aroma geven aan het vlees. Draai het vlees en de cederhouten plank regelmatig voor een gelijkmatige garing. Zodra het vlees een interne kerntemperatuur heeft van 52 graden, halen we de côte à l’os van de BBQ en laten we deze 10 minuten rusten.

Snij het vlees rechtstreeks aan op de cederhouten plank en serveer met de rode salsa. Werk af met wat bladpeterselie.

TiGER FiRE grills

We are everywhere

Geniet het hele jaar door van een heerlijke barbecue, omringd met de mensen die je lief hebt.